deliciul lui
budha
ingrediente
0,5 kg. ciuperci proaspete (sau 1 conserva), 2
teline potrivite, 3 morcovi mari, 1 cutie porumb (sau mazare), 2-3 ardei
grasi, 4-5 cepe potrivite, alune decojite (nesarate), sos de soia, sos de
peste, praf de curry, amidon alimentar, sare, piper alb, negru si verde - praf,
boia de ardei, 2 linguri pasta de tomate (sau 1 pahar suc de rosii)
preparare
Telina si
morcovul se taie pai, ardeii - carouri mari, ciupercile, daca sunt mici, se
lasa intregi; cele mari - se taie in jumatate. Ceapa se despica in patru
(nicidecum mai marunt). Intr-o tigaie adanca (de preferinta, teflonata) se
calesc in putin ulei morcovul cu telina, atat cat sa se inmoaie. Se adauga
ciupercile (fierte sau scurse in prealabil), alunele si porumbul. Se stinge cu
1/2 ceasca de apa si se inabusa in continuare, 10-12 min. Apoi se pun ardeii
grasi, sarea, piperul si ceapa, avand grija ca aceasta sa nu se sfarame prea
tare in timp ce amestecam legumele. Tot atunci adaugam 2-3 lingurite de amidon,
dizolvat in putina apa rece si amestecam bine totul, pana cand in cratita se
formeaza un sos vascos. (Atentie: ceapa trebuie sa se inabuse nu mai mult de
4-5 minute, atat cat sa se ramana semicruda. Lasata pe foc mai mult timp,
devine fiarta, oferind un gust fad mancarii.) Spre sfarsit, se adauga sosul de
soia si cel de peste si praful de curry, se lasa sa dea in clocot si se ia de
pe foc.
orez cu ou şi
legume
ingrediente
1 cană de orez, 3 ouă, 100 g legume congelate, 1
linguriţă sos de soia(light soy sauce) sare
preparare
Se pune la fiert cana de orez cu 3 căni de apă şi sare.
După ce a început să fiarbă se dă focul mic şi se mai fierbe în jur de 15-20 de
minute. Cînd este aproape gata se dă de pe foc şi se lasă înca 10 minute,
acoperit, să se absoarbă şi restul de apa. După cele 10 minute se amestecă cu
furculiţa ca să se dezlipească. Atenţie, nu toate tipurile de orez sunt bune.
De preferat cel cu bobul lung pentru că nu se lipeşte. Cel cu bobul mic e bun
la budinci.
Se bat ouăle şi se face o omletă. Se poate amesteca ca la jumari să se facă bucăţele mici sau se lasa întreaga şi se taie bucaţele mai mici pe un tocător. Se adaugă în tigaie şi legumele decongelate, orezul şi sosul de soia. Se mai amestecă 1 minut să se încălzească toate.
Se bat ouăle şi se face o omletă. Se poate amesteca ca la jumari să se facă bucăţele mici sau se lasa întreaga şi se taie bucaţele mai mici pe un tocător. Se adaugă în tigaie şi legumele decongelate, orezul şi sosul de soia. Se mai amestecă 1 minut să se încălzească toate.
salata
chinezeasca
ingrediente
5 gogosari, 5 castraveti
mici, 5 buchetele de conopida, zahar, otet, ulei, sos de soia(chinezesc)
preparare
Gogosarii se
taie felii subiri in lung, castravetii la fel, iar conopida buchetele cat mai
mici. Se arde o lingura de zahar, se aduaga si o lingura de otet, una de ulei
si una de sos de soia, in care se calesc gogosarii pana se inmoaie. La fel se
procedeaza si cu castravetii si la fel se prepara si conopida. Cine prefera
salata iute poate adauga si un ardei iute langa gogosar.
fructe prajite
ingrediente
Doua banane, un
mar, doua felii de ananas, 80 gr faina, 6 linguri de apa, o lingurita praf de
copt, un varf de cutit de sare, o lingura de zahar, ulei
si miere
preparare
Se curata
fructele de coaja, bananele se taie rondele, merele fasiute, ananasul sferturi.
Se prepara un aluat mai moale din faina, apa, praf de copt, sare si zahar.
Fructele se dau prin compozitie si se prajesc pana capata culoare aurie.
Sursa:
www.egustos.ro
A Bowl of Taipei by Yang Yongliang
Sa
aveti pofta de cultura!
Comentarii
Trimiteți un comentariu