retete de weekend - vegetariene

 
 
 
 
Gnocchi de cartofi cu sos pesto
Ingrediente:
800 g. cartofi
100 g. sos pesto
150 g. faina
50 g. branza sarata rasa
2 oua
sare si piper
70 g. unt
felii de branza
Cum se prepara:

Se fierb cartofii in apa cu sare.
Se zdrobesc apoi si se amesteca cu sosul pesto, faina, ouale batute, branza rasa, sare si piper.
Se formeaza bilute din aluat si se fierb in apa sarata.
Se servesc calzi.
 
 
 

Salata algeriana

Ingrediente:
1 sfecla rosie
5 morcovi
4 cartofi
2 cepe rosii
5-6 catei de usturoi
2 linguri de mustar dulce
5 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet
sare si piper
Cum se prepara:

Se curata legumele si se pun la fiert (separat), dupa care se taie toate cubulete.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.
Se amesteca intr-un bol de salata mustarul cu uleiul si otetul, apoi se adauga legumele, ceapa si usturoiul, sare si piper.
 
 
 
 
 

Gustare rapida cu cartofi

Ingrediente:
 
cativa cartofi
smantana
branza rasa
oregano
30 g. unt
Cum se prepara:

Cartofii se fierb si se zdrobesc.
Se amesteca cu smantana pana se obtine o crema densa.
Se sareaza si se adauga branza rasa.
Se pune apoi amestecul intr-o forma si se pun bucatele de unt si oregano deasupra.
Se da la cuptor 15 minute si se serveste impreuna cu branza sarata.
 
 
 

Sandvichuri cu ou si curry

Ingrediente:
4 oua
2 linguri de maioneza
2 lingurite de curry
patrunjel tocat
o ceapa verde tocata
2 castraveti murati
cateva ridichi
cimbru
sare si piper
felii de paine (preferabil fara coaja)
Cum se prepara:

Se fierb ouale tari, apoi se taie marunt. Se amesteca ouale cu maioneza, curry, patrunjelul, ceapa, sare si piper.
Se fac sandvichuri cu pasta obtinuta, se decoreaza apoi cu rondele de castravete si ridiche si se servesc ca aperitiv.
 
 
 
 
 

Sos picant de ardei

Ingrediente:
2 ardei iuti rosii
2 ardei grasi verzi
4 portocale
100 g. zahar
20 g. de stafide
20 g. de ghimbir
6 linguri de ulei de masline
150 ml. otet
2 linguri mustar boabe
sare si piper
Cum se prepara sosul:

Se prajesc ardeii grasi pe gratar, dupa ce au fost curatati de samburi si pielita.
Se desfac portocalele, se stoarce sucul si se toaca pulpa.
Se toaca ghimbirul.
Se toaca cei 4 ardei si se frig in ulei cateva minute, apoi se amesteca restul de ingrediente in tigaie si se lasa pe foc inca jumatate de ora.
 
 
 
 
 

Supa de praz

Ingrediente:
3 fire de praz
50 g. margarina
200 g. paine
500 ml. supa de legume
1 lamaie
1 legatura de verdeata
1 lingurita de zahar
sare
crutoane
Cum se prepara :

Prazul se curata si se indeparteaza partea verde. Se taie rondele si se caleste in margarina.
Se adauga si partea verde a prazului, tocata, supa de legume si painea si se lasa la fiert 40-45 de minute.
Se dau prin mixer legumele din supa, se adauga sare, zaharul si zeama de lamaie si se pune la loc pe foc, sa mai dea cateva clocote.
Se serveste supa cu verdeaza presarata deasupra si crutoane.
 
 
 
 
 
 

Sufleu de cartofi si fasole verde

Ingrediente:
1 kg de cartofi
300 g. fasole verde
4 oua
2 linguri de branza sarata rasa
patrunjel tocat
2 linguri de unt
sare
Cum se prepara:

Se fierb cartofii, fasolea si ouale separat si se lasa apoi fiecare la racit.
Se maruntesc apoi cartofii ca pentru pireu, se amesteca cu untul, jumatate din fasole (maruntita), 2 oua, branza rasa si sare.
Se tapeteaza o forma de chec cu hartie de copt si se aseaza pe fund fasolea lasata deoparte. Se varsa peste fasole jumatate din pasta obtinuta din cartofi iar deasupra se aseaza celelalte 2 oua fierte, taiate bucati insa. Se acopera totul cu restul de pasta de cartofi si se da la cuptor 30 de minute.
 
 
 
 

Pireu de banane cu orez si cocos

Ingrediente:
4 banane
200 ml. de lapte de vaca si 200 ml. lapte de cocos (sau 400 ml. lapte de vaca)
80 g. de orez
2 linguri de zahar
sucul de la o lamaie
zahar vanilat
un varf de sare
Cum se prepara:

Se fierbe tot laptele cu un varf de sare.
Se adauga apoi orezul si se lasa sa fiarba.
Se adauga apoi zaharul si se amesteca bine, apoi se lasa la racit.
Se ia jos o bucata din coaja de banana si se scoate toata pulpa.
Se taie rondele si se stropeste cu sucul de lamaie.
Se umple apoi coaja de banana ramasa cu orezul si cu rondelele de banana.
Se presara cu zahar vanilat si se serveste.
 
 
 
 
Protest organizat de groupul “Animal Equality”  pentru drepturile animalelor, în "Ziua fără carne"( 20 martie 2013), la Barcelona.
(Photo by Emilio Morenatti/Lluis Gene/Albert Gea/Associated Press/AFP Photo/Reuters)





Sa aveti pofta de cultura!

Comentarii