Retete de weekend - in camin

 
 
E week-end, e vacanță, iar tu încă nu ai planuri sau ai doar chef să lenevești în camera de cămin. Noi ți-am citit gândurile și de această dată și ți-am pregătit 5 rețete studențești delicioase pe care le poți găti singur sau împreună cu prietenii.

 
 
1. Cartofi pai (varianta cu calorii putine)
 
Cartofii prăjiți nu se vor demoda niciodată în bucătăria sărăcăcioasă a studentului, așa că noi ți-am pregătit aici rețeta perfectă care nici nu îți aduce tone de calorii.
Taie cartofii ca pentru cartofi pai. Pune uleiul intr-un bol,adauga cartofii peste si amesteca. Cu mainile e cel mai usor,mai ales ca eu am copii care ma ajuta la bucatarie. Preincalzeste cuptorul si lasa sa se infierbante si tava. Adauga cartofii la tava si lasa cam 30 minute ca sa se rumeneasca. Unii cartofi se fac mai repede,la altii dureaza mai mult. Depinde cum sunt taiati. Adauga condimente cum ar fi:pudra de usturoi, boia de ardei iute sau dulce, oregano,busuioc sau cauta la lista mea de condimente. Condimentele se pot adauga si la inceput cand bagi cartofii la cuptor.
 

 
 
 
2. Spaghete carbonara
 
Ingrediente: 250 gr spaghete 100-150 gr bacon (sau guanciale, pancetta), 50 gr parmezan razuit fin (pecorino sau amestec din cele doua), 2 oua 3 linguri ulei masline, sare, piper.
Preparare: Spaghetele se pun sub forma de evantai la fiert intr-o oala cu multa apa si sare. Cand se inmoaie la baza, spaghetele vor aluneca in oala (le puteti ajuta un pic) si le lasati la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Baconul se taie fasii subtiri si se pune la prajit in ulei de masline, la foc mic, astfel inca grasimea sa se topeasca treptat si baconul sa aiba timp sa se prajeasca. Cand spaghetele sunt fierte, se strecoara de apa (retineti 1/4 cana din apa in care au fiert) si se pun peste baconul care trebuie sa fie deja crocant. Se presara sare si piper (3-4 prize) si se amesteca bine. Focul sub tigaia trebuie sa raman la mic ca sa nu facem omleta la pasul urmator. Se bat ouale si apoi se incorporeaza parmezanul in ele. Se toarna peste spaghete si se amesteca energic, pana spaghetele sunt acoperite de ou. Daca devin lipicioase cat timp amestecati, adaugati treptat apa in care au fiert spaghetele, pana sosul de pe spaghete arata cremos. Serviti imediat presarat cu putin piper si parmezan (aromat daca aveti) sau cu bulion pentru o varianta pur romaneasca.
 
 

 
 
 
3. Pâine prăjită în ou
 
Ingrediente: 2 oua 4 felii de paine toast 2 lingurite de zahar zahar vanilat esenta de vanilie 3 linguri de lapte
Mod de preparare: Pentru paine prajita cu ou, zahar si vanilie se bat ouale bine. Se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat, putina esenta de vanilie si laptele. Se amesteca bine pana se topeste putin zaharul . Se da painea prin ou si se prajeste.
Mod de servire: Paine prajita cu ou, zahar si vanilie se poate pudra cu zahar.
 
 

 
 
 
4. Pastele lui Jools de Jamie Oliver
 
Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj si le puteti fierbe dupa preferinta voastra. Intre timp, intr-o tigaie, caliti o ceapa rosie tocata marunt, 1 ardei iute tocat foarte-foarte marunt si o lingurita de scortisoara. Cand s-a calit ceapa adaugati o conserva de rosii bucati, 2 conserve de ton, busuioc si sare. Lasati sa fiarba cam 20 de minute si amestecati pentru ca rosiile sa se mai zdrobeasca si sa obtineti un sos cat mai omogen. La final eu am adaugat si niste ceapa verde si la servire am presarat parmezan.



 
 
 
5. Ochiuri.. în pâine
 
Rețeta este foarte simplă. Faceți rost de câteva felii de pâine, ouă, felii de șuncă, brânză topită felii Emmentaler și o tigaie. Se ia tigaia și se prăjește puțin șunca în câțiva stropi de ulei. In grăsimea rămasă în tigaie așezăm feliile de pâine găurite și spargem ouăle în mijloc. Presaram puțină sare. Un foc mediu sub tigaie este suficient. Când sunt gata pe-o parte întorceți-le cu grijă pe cealaltă. Peste felia de pâine adăugați una de șuncă și una de brânză. Mai lăsați puțin pe foc până începe să se înmoaie brânza.
Îți dorim un week-end minunat și o poftă maaare!
 
 

 
 

 
 

 
 

 

 
 
 

 
 

Artist - Artem Sivolap
 
 
 
 
Sa aveti pofta de cultura!

Comentarii