Cel mai bine ne
simtim cand mancam in stil mai lichid, de aceea in ultima vreme am preparat
multe supe
. Aceasta supa
este de un gust dulce cu o textura fina care te mangaie si te alinta. Tenta de
iute este data de ardeiul iute cayenne, ce te trezeste din starea de placere
data de dulceata si te convinge sa o savurezi mai departe. In contrast cu
supele gatite, aceasta supa te face sa o savurezi incet si cu calm, astfel
incat sa ii simti toata aroma.
Ingrediente
·
1000 ml suc de morcov (2 Kg de morcovi)
·
1/4 radacina de telina mica (aprox 20
gr)
·
1 ardei capia rosu
·
1/4 ceapa galbena mica
·
1-2 catei de usturoi
·
suc de la o jumatate lamaie mica
·
1/2 lingurita curry dulce
·
1/4 lingurita ardei rosu cayenne
·
1 avocado mic (max 250 gr intreg)
Mod de
preparare
Se face sucul
de morcov, ardei capia si radacina de telina , la storcatorul prin presare, si
se pune intr-un bol de supa. Se face suc din ceapa si usturoi si se adauga in
bolul de supa, gustand sa nu fie prea tare la gust.
Desfacem
avocado si ii punem pulpa intr-o cana sau bol inalt, unde il blenduim fin cu
cateva polonice de supa. Adaugam pasta obtinuta de avocado in bolul cu supa si
mai mixam putin pentru incorporare cu un blender de mana. Daca nu aveti blender
de mana, puneti toata compozitia in blenderul vertical, sau intr-un robot si
mixati putin pentru incorporare.
Adaugam curry
si ardeiul cayenne, putin cate putin pana ne satisfacem dorinta de iute. Asezam
grabnic in boluri si ornam cu ceapa verde si patrunjel tocat.
Timp de
preparare : 20-30min.
Am inceput sa
iubesc avocado, gustul sau fin si cremozitatea lui m-au cucerit. Acum ceva timp
nu vroiam nici sa aud de avocado pentru ca nu ii simteam nici un gust, si il
evitam pe cat posibil. Mai apoi am inceput sa fac guacamole cu multe
condimente, multa lamaie si mustar si a inceput sa imi placa. Daar … acum pot
sa spun ca avocado are gust ! Si inca ce gust minunat are
. Nu mai simt
nevoia sa pun multe condimente si lamaie, pentru ca vreau sa ii simt gustul cat
mai bine. De ce nu ii simteam gustul inainte ? Pai din cauza sinusurilor
infundate si gustului pervertit si suprasolicitat (ars).
Eh.. dar hai sa
ne apucam sa facem pesto de spanac cu avocado.
Ingredientele :
·
50 gr frunze spanac
·
1 avocado mic (max 250gr intreg)
·
suc de la jumate de lamaie mica
·
1-2 castraveti mici
·
3-4 catei de usturoi
·
1-2 vf de lingurita turmeric
Se curata
castravetii de coaja si se taie in doua pe lungime. Se scobesc cu ajutorul unei
lingurite, iar pulpa scoasa poate fi folosita la prepararea pesto-ului. Toate
ingredientele pentru pesto se mixeaza la blender si gata cu treaba mai
complicata.
Acum vine
partea frumoasa de creatie si fantezie : asezarea in farfurii astfel incat sa
atraga privirile si apoi gustul privitorului. Se pune pesto-ul proaspat facut in
barcute, se dau uta – uta putin, ca sa se aseze comfortabil, si se decoreaza
dupa ideile fiecaruia.
Timp de
preparare : 15-20 min
Ingrediente :
·
250 gr. ciuperci mici champignon
·
1 broccoli taiat in buchetele mici
·
1 castravete
·
1 rosie taiata cubulete
·
1 lingura suc de lamaie
·
2 lingurite sos soya tamari
·
2 linguri ulei de masline
·
1 lingurita curry
·
sare Himalaya
Se amesteca
toate intr-un bol si se lasa la marinat cat timp se prepara celelalte
componente ale retetei. Trebuie lasate cel putin 30min. pana la 1h.
1.
sosul de curry :
·
2 linguri tahini
·
o mana de caju (50 gr. aprox. )
·
1/2 ardei iute
·
sucul de la o lamaie
·
2 catei de usturoi
·
15 cl. apa
·
3 lingurite curry
·
1 lingurita sos de soya tamari
Se mixeaza
toate in blender pana la consistenta unui sos.
2. orezul de
pastarnac :
·
3 pastarnaci ( 300-400gr. )
·
2 linguri de ulei masline
·
2 lingurite muguri de pin (inmuiate
30min.)
·
2 lingurite nuci macadamia (inmuiate
30min.)
·
1 lingura suc de lamaie
·
1 lingurita sirop de agave
·
sare Himalaya
Se dau
pastarnacii la blender sau la robot pana ajung la consistenta orezului. Se
adauga celelalte ingrediente in blender/robot si se mixeaza bine.
Sosul de curry
se amesteca cu legumele scoase de la marinat si se serveste cu orez.
Nr. de portii :
2-3
Timp de
preparare : 40min.
Un desert
exceptional, unul din preferatele mele. Se face foarte rapid si este usor si
delicios. Este format din 2 creme – una de ciocolata si alta cu gust de frisca
si 2 topping-uri – fructe de padure si nuci caramel.
Ingrediente
crema cioco
·
150
gr nuci caju hidratate 8h
·
2
linguri de cacao pudra
·
1/2
lingurita de vanilie pudra
·
1-2
linguri de miere sau alt indulcitor
·
apa,
aprox 100-150 ml
|
Ingrediente
nuci caramel
·
50-60
gr nuci pecan taiate marunt
·
1
lingura de ulei de cocos
·
1/2
lingurita mesquite
·
1/2
lingura de agave/miere lichida
|
Ingrediente
crema frisca
·
150
gr caju
·
suc
de la 1/4 lamaie
·
1-2
linguri de miere sau alt indulcitor natural
·
2
linguri de fulgi de cocos
·
1
lingurita de lucuma
|
Topping
fructe de padure
·
100-150
gr fructe de padure proaspete sau congelate
|
Mod de
preparare nuci caramel
Lingura de ulei
de cocos se amesteca, intr-un vas mic, cu mesquite si indulcitorul ales pana
rezulta o crema. Uleiul de cocos nu trebuie topit, se lucreaza foarte bine cu
el la temperatura camerei. In crema obtinuta se incorporeaza nucile macinate
sau taiate cu cutitul . Acesta este un topping crocant, deci nucile nu trebuie
sfaramate fin. Nucile caramel se pun pe fundul fiecarui pahar, in care vom
turna desertul.
Mod de
preparare Crema cioco
Nucile caju se
pun la blender cu putina apa, si se mixeaza foarte fin. Adaugati apa treptat
astfel incat sa nu iasa compozitia prea lichida dar nici prea tare. Crema
trebuie sa fie foarte fina, fara bucati vizibile de nuci. Se adauga celelalte
ingrediente si se mixeaza bine. Se toarna aceasta crema in paharele pentru
servit, peste primul topping.
Fructele de
padure se aseaza in pahare/ bolurile de servit peste crema de cioco.
Mod de
preparare Crema frisca
Acelasi mod ca si
la crema de cioco. Frisca se aseaza in paharele pentru servit, peste fructele
de padure. Se orneaza cu nuci caramel si fructe de padure.
Timp de
preparare : 20-25 min
Cantitate : 3-4
pahare sau boluri
Comentarii
Trimiteți un comentariu