Retete de weekend - CA LA MAMA

 
 
 
Ingrediente: salata verde, ceapa verde, oua, mazare, ridichi, sare, piper, ulei, otet
Mod de preparare: Se spala bine salata si se rupe fasii. Se taie ceapa rondele, ouale si ridichile dupa preferinta. Se pun toate intr-un bol, se adauga mazare din conserva, se condimenteaza, se toarna putin ulei si un strop de otet. Salata se serveste simpla sau cu paine prajita.
 
 







Ingrediente: ciolan afumat, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2 fire ceapa verde, 2-3 cartofi noi, sare si piper, patrunjel verde

Mod de preparare: Se fierbe ciolanul in apa rece. Intr-o craticioara se caleste in putin ulei ceapa verde si zarzavatul tocat dupa preferinta. Se adauga in ciorba, se lasa sa fiarba impreuna si la final se adauga cartofii noi taiati mai mare. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Cand ciorba este fiarta se pune patrunjelul si leustean tocat. Se serveste cu smantana.




 
 
 
 
Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui (dezosate), 1 capatana de varza, 2 cepe potrivite, rosii cuburi in bulion, sare, cimbru, putin ulei
Mod de preparare: se toaca fin varza, se curata ceapa si se portioneaza pulpele de pui. Se toarna putin ulei in cratita, se adauga jumatate din varza tocata si putin sarata si se pune ceapa feliata, pulpele si jumtate din cutia de rosii. Peste se adauga restul de varza si rosiile. Se condimenteaza dupa gust, se pun cateva crengute de cimbru si se toarna 3-4 cani cu apa. Se pune cratita la foc mic pana varza este fiarta. Se serveste cu smantana, ardei iute si de ce nu, o portie de mamaliguta
 
 

 
 
 
 
 
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 3 linguri ulei, 1 lingura cacao, 1 lingurita praf de copt, esenta de vanilie, visine cca 500 g
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albusuri, se toarna si esenta de vanilie si se amesteca usor, apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Se toarna compozitia in 2 tavi mici de chec (sau una mai mare) tapetate cu hartie de copt, se pun visinele fara samburi si se coace la foc mic in cuptorul preancalzit pana devine aurie deasupra. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca checul in tava dupa care se taie felii, daca se poate pe visine, astfel arata mai frumos. Simplu, ingrediente la indemana si dispare intr-o clipita
 
 
 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

 
 

Model Mothers Model Mothers Model MothersModel Mothers by Howard Schatz



Sa aveti pofta de cultura!

Comentarii