Ingrediente:
salata verde, ceapa verde, oua, mazare, ridichi, sare, piper, ulei, otet
Mod
de preparare: Se spala bine salata si se rupe fasii. Se taie ceapa
rondele, ouale si ridichile dupa preferinta. Se pun toate intr-un bol, se
adauga mazare din conserva, se condimenteaza, se toarna putin ulei si un strop
de otet. Salata se serveste simpla sau cu paine prajita.
Ingrediente: ciolan
afumat, 2-3 morcovi, 1 patrunjel, 2 fire ceapa verde, 2-3 cartofi noi, sare si
piper, patrunjel verde
Mod
de preparare: Se fierbe ciolanul in apa rece. Intr-o craticioara
se caleste in putin ulei ceapa verde si zarzavatul tocat dupa preferinta. Se
adauga in ciorba, se lasa sa fiarba impreuna si la final se adauga cartofii noi
taiati mai mare. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat. Cand
ciorba este fiarta se pune patrunjelul si leustean tocat. Se serveste cu
smantana.
Ingrediente: 4 pulpe superioare de pui (dezosate), 1
capatana de varza, 2 cepe potrivite, rosii cuburi in bulion, sare, cimbru,
putin ulei
Mod de preparare: se toaca fin varza, se curata ceapa
si se portioneaza pulpele de pui. Se toarna putin ulei in cratita, se adauga
jumatate din varza tocata si putin sarata si se pune ceapa feliata, pulpele si
jumtate din cutia de rosii. Peste se adauga restul de varza si rosiile. Se
condimenteaza dupa gust, se pun cateva crengute de cimbru si se toarna 3-4 cani
cu apa. Se pune cratita la foc mic pana varza este fiarta. Se serveste cu
smantana, ardei iute si de ce nu, o portie de mamaliguta
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri
faina, 3 linguri ulei, 1 lingura cacao, 1 lingurita praf de copt, esenta de
vanilie, visine cca 500 g
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu un
praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare.
Galbenusurile se freaca cu uleiul, se adauga peste albusuri, se toarna si
esenta de vanilie si se amesteca usor, apoi se pune faina amestecata cu
praful de copt si se omogenizeaza usor cu o spatula cu miscari de jos in sus. Se
toarna compozitia in 2 tavi mici de chec (sau una mai mare) tapetate cu hartie
de copt, se pun visinele fara samburi si se coace la foc mic in cuptorul preancalzit
pana devine aurie deasupra. Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea. Se
lasa sa se raceasca checul in tava dupa care se taie felii, daca se poate pe
visine, astfel arata mai frumos. Simplu, ingrediente la indemana si dispare
intr-o clipita
Model Mothers by Howard Schatz
Sa
aveti pofta de cultura!
Comentarii
Trimiteți un comentariu