de
Constantin Bacalbaşa.
Dacă
vrei să afli ce găteau gospodinele în perioada interbelică şi vrei să încerci
chiar tu acele reţete ca să intri mai bine în atmosferă, răsfoieşte „Dictatura
gastronomică. 1501 feluri de mâncare”. Cartea este interesantă prin
surprinderea spiritului vremii în materie de gastronomie, nu doar cu ajutorul
reţetelor la modă în acele vremuri, ci şi cu cel al limbajului sau al
preferinţelor culinare împărtăşite de oameni de vază ai epocii – cum ar fi
foşti demnitari din acea perioadă. Şi cum vorbim despre un volum de
gastronomie, deci de o culegere de reţete, cartea are şi valenţe practice:
conţine o serie de note prin care sunt explicate cuvinte mai vechi sau o
tehnologie culinară specifică epocii, astfel încât să poţi face orice reţetă
ţi-ai dori. Majoritatea capitolelor debutează cu sfaturi şi lămuriri sau
prezintă poveştile savuroase din spatele reţetelor. Îţi propun câteva reţete cu
ajutorul cărora poţi prepara şi tu păstrăvul sau puiul la fel ca franţuzoaicele
din perioada interbelică.
Know Where You
Stand”... Photo series by Seth Taras
We walk on the paths of great events; the present crosses
the past. That’s what American photographer Seth Taras tries to show in his
series of photographs, Know Where You Stand.
On one photo, we see the same place from different
decade, which is presented separate and extremely assorted events. Ghosts of
history are mixed with daily, present events. The photographs really move to reflection.
Sa
aveti pofta de cultura!
Comentarii
Trimiteți un comentariu