Dictatura gastronomică




 

de Constantin Bacalbaşa.
 
 

Dacă vrei să afli ce găteau gospodinele în perioada interbelică şi vrei să încerci chiar tu acele reţete ca să intri mai bine în atmosferă, răsfoieşte „Dictatura gastronomică. 1501 feluri de mâncare”. Cartea este interesantă prin surprinderea spiritului vremii în materie de gastronomie, nu doar cu ajutorul reţetelor la modă în acele vremuri, ci şi cu cel al limbajului sau al preferinţelor culinare împărtăşite de oameni de vază ai epocii – cum ar fi foşti demnitari din acea perioadă. Şi cum vorbim despre un volum de gastronomie, deci de o culegere de reţete, cartea are şi valenţe practice: conţine o serie de note prin care sunt explicate cuvinte mai vechi sau o tehnologie culinară specifică epocii, astfel încât să poţi face orice reţetă ţi-ai dori. Majoritatea capitolelor debutează cu sfaturi şi lămuriri sau prezintă poveştile savuroase din spatele reţetelor. Îţi propun câteva reţete cu ajutorul cărora poţi prepara şi tu păstrăvul sau puiul la fel ca franţuzoaicele din perioada interbelică.
 

 
 
 
 
 
 

 
 

 
 

Know Where You Stand”... Photo series by Seth Taras
We walk on the paths of great events; the present crosses the past. That’s what American photographer Seth Taras tries to show in his series of photographs, Know Where You Stand.
On one photo, we see the same place from different decade, which is presented separate and extremely assorted events. Ghosts of history are mixed with daily, present events. The photographs really move to reflection.
 
 
 
Sa aveti pofta de cultura!
 

Comentarii