duminică, 23 decembrie 2012

Amintiri din Epoca de Aur


Un film scris de Cristian Mungiu si regizat de Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Razvan Marculescu, Contantin Popescu si Cristian Mungiu
Amintiri din Epoca de Aur ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor 80 recuperind umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.


Cristian Mungiu: am vrut ca dupa 4 luni, 3 saptamini si 2 zile, si pina la urmatorul meu film de autor sa ofer publicului roman o comedie iar Amintiri din Epoca de Aur, film episodic si colectiv, imbina punctele de vedere a cinci colegi de generatie carora le-a facut placere sa Recupereze sa Refoloseasca si Reconditioneze amintirile din perioada noptilor pierdute la bairamuri, video si cozi.

Sinopsis


Romania, anii 80: la primaria din sat suna telefonul: un politruc de la centru porneste sa inspecteze traseul vizitei de lucru care urmeaza sa aiba loc in ziua urmatoare si insista ca ordinele sa-i fie respectate intocmai.
Secretarul Alexandru Potocean, Primarul Teo Corban, Inspectorul Emanuel Pirvu


In Casa Scinteii e fierbere mare: in toate fotografiile oficiale, tovarasul Ceausescu isi scoate palaria in fata domnului Jiscard D’Estaing iar acest lucru este ideologic in-ac-cep-ta-bil.
Fotograful Avram Birău, Asistentul fotografului Paul Dunca, Secretarul de partid Viorel Comănici


Curentul electric nu ajunge la Adincatele dar activistul sosit de la Bucuresti insista ca e o datorie de Partid sa-l aduca la scoala si pe ultimul cioban din virful muntelui caci invatura te fereste de pericole de care nici n-ai aflat.
Activistul de partid Călin Chirilă, Oier Romeo Tudor


La usa Crinei suna Bughi si cere o sticla goala: e tinar, aratos, da video la bairamuri si, de la filmele cu Bonnie si Clyde, Crina incepe sa viseze.
Crina Diana Cavallioti, Bughi Radu Iacoban


Nevasta lui Grigore tine post, iar el, sofer la Avicola, trage de fiecare data la hanul lui Ildiko fara sa-i treaca prin gind ce avere poarta cu el.
Grigore Vlad Ivanov, Camelia Tania Popa, Marusia Liliana Mocanu


Cu doua saptamini inainte de Craciun, plutonierul de militie Sandu primeste de la cumnatul sau un porc viu si se intreaba cum sa-l taie in toiul noptii fara sa prinda de veste colocatarii din bloc iar fiul lui, Danut vine cu o propunere: ce-ar fi daca l-ar gaza? 
Militianul Alexa Ion Sapdaru, Sotia militianului Virginia Mirea, Vecinul Gabriel SpahiuSa aveti pofta de cultura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu