Christmas in Connecticut


comedie romantica
1945
Regia: Peter Godfrey
Scenariu: Lionel Houser, Adele Comandini, Aileen Hamilton
Cu: Barbara Stanwyck, Dennis Morgan, Sydney Greenstreet


Nu va speriati de anul in care a fost facut filmul (1945)! Christmas in Connecticut este absolut genial, o comedie romantica de Craciun cum rareori se mai fac in timpurile noastre.


Nu ma asteptam ca filmul sa fie asa de bun. Pur si simplu are de toate : comedie, romantism, zapada, Craciun, rasturnari de situatie. Este absolut perfect pentru perioada de Craciun. O demonstratie in forta a felului in care filmele se faceau pe vremuri : accent pe actorie, fara nuditate / glume proaste / injuraturi / sex si alte aberatii!


Jurnalista Elizabeth Lane este cea mai buna in editorialista culinara din domeniu. In editorialele ei, Elizabeth se descrie ca o fata de la tara, muncitoare, care are grija de copilul ei si gateste incredibil. Totul insa este inventat. De fapt ea este necasatorita, locuieste intr-un apartamen din New York si … nu stie sa gateasca. Toate retetele despre care scria veneau de la bunul ei prieten Felix.


Minciuna parea perfecta… asta pana cand seful ei, Alexander Yardley, se hotaraste sa ajute un patriot/soldat, mai precis sa-i ofere un Craciun de neuitat la “ferma” lui Elizabeth! De aici totul devine interesant, foarte interesant!
Un film extrem de bun. Il recomand!





Sa aveti pofta de cultura!

Comentarii