Ca apa pentru ciocolată



 

Como agua para chocolate este o dramă romantică ecranizată după romanul cu acelaşi nume al Laurei Esquivel . LAURA ESQUIVEL s-a născut în 1950, în Mexico. înainte de a debuta ca scriitoare a fost profesoară, a înfiinţat un cenaclu de teatru şi literatură pentru copii şi a scris mai multe scenarii de film. în 1989 publică primul său roman, Ca apa pentru ciocolată,care îi aduce un succes fără precedent, vînzîndu-se în peste 4,5 milioane de exemplareşi fiind adaptat pentru marele ecran. A primit numeroase premii şi distincţii pentru cel mai bun scenariu: PremiulAcademiei de Ştiinţe şi Arte Cinematografice (1991), Premiul „Silver Hugo" la Festivalul Internaţional de Filmde la Chicago (1992), Premiul Festivalului Internaţional de la Huston (1993). în 1993 este declarată Femeia Anului, în 1994 i se acordă Premiul ABBY (American Bestsellers Book of the Yeai), prima dată cînd acest premiu este primit de un autor străin.
 
 
 
Mexic, 1992
Regie: Alfonso Arau
Cu: Marco Leonardi,  Lumi Cavazos,  Regina Torné,  Mario Iván Martínez,  Ada Carrasco,  Yareli Arizmendi,  Claudette Maillé
 

 
Tita este fiica cea mai mică a unei familii de mexicani , mama nu o lasă pe aceasta să se mărite cu Pedro , băiatul pe care aceasta-l iubeşte , dar care este obligat să se căsătorească cu sora Titei . Tita îşi transferă mustrarea într-o artă culinară cu puteri magice . Detalii vizuale cu sugestii tactile şi olfactive , montajul nervos , sincopat conferă poezie şi multă originalitate acestei poveşti de familie , a începutului de secol 20 , fiind reconstituită ca un album fotografic de familie , datorită urmaşilor şi prin ochii lor . Umorul , misterul , dramatismul şi toate ingredientele unui film romantic reuşit sunt inspirat dozate de regizorul Alfonso Arau , în buna tradiţie a prozei lirice a lui Gabriel Garcia Marquez . Ecranizarea surprinde cu candoare şi totodată înverşunarea Mamei Elena , a Titei şi tuturor personajelor care armonizează într-o poveste mexicană de un real succes .

 

 
 
 

Sa aveti pofta de cultura!

 

Comentarii