Filiera Kebab


 
 

Kebab Connection


(Keb It Up)

(2005)

Acţiune, Comedie, Romantic

Regia: Anno Saul

Cu: Emanuel Bettencourt, Nora Tschirner, Denis Moschitto, Hasan Ali Mete, Guven Kirac

Nursel Kose...
 

 


Bruce Lee si Jet Li sunt idolii lui Ibo (Denis Moschitto), iar visul lui este sa devina regizor de film. Tanarul hip-hopper din Schanzenviertel, Hamburg, s-a hotarat sa intre in istorie ca primul realizator de film Kung Fu german. Mai intai insa trebuie sa realizeze un spot publicitar pentru magazinul de Kebab al unchiul sau Ahmet (Hasan Ali Mete). Ambitiosul proiect are ca rezultat imbinarea fortei lui Takeshi Kitano cu eleganta lui Zhang Yimou. Toate acestea insa nu sunt pe placul unchiului.

Contrar asteptarilor, cand audienta este entuziasmata de noul spot, pana si unchiul descopera ca are o slabiciune pentru spoturile inspirate din cultura asiatica. Ibo se gandeste deja la o cariera stralucitoare si incepe sa-si pregateasca discursul pentru Oscar.
 
 

Simpatica sa prietena Patrizia, alias Titzi (Nora Tschirner) urmeaza sa dea o auditie pentru un film si nu este incantata de neasteptatul statut de vedeta al prietenului sau. Motivul? Talia ei are cu cinci centimetri in plus si este in continua crestere. Cand Ibo afla ca Titzi este insarcinata, nu stie cum sa reactioneze. Titzi reuste sa-si puna ordine in ganduri, iar Ibo se trezeste "dat afara" din relatie.

Si, ca si cum toate acestea nu ar fi suficiente, este dat afara din casa. Tatal sau Mehmet (Guven Kirac) a acceptat-o cu greu pe Titzi ca prietena a fiului sau, dar in nici un caz nu o poate accepta ca pe mama a nepotilor sai. Nu accepta ca nepotii lui sa-i spuna "Papi" in loc de "Baba". Mehmet este complet uluit si nici macar mama Hatice (Nursel Kose) sau nastrusnica sora mai mica Ayla (Romina Futterer) nu reusesc sa-l linisteasca.
 
 

Cu ajutorul pritenilor din copilarie Greek Lefty (Fahri Ogrun Yardim) si Albanian Valid (Adam Bousdoukos), Ibo hotaraste sa faca imposibilul ca sa o recuceasca pe Titzi. Pentru a demonstra ca are abilitati de parinte nu se da in laturi de la nimic. Schimba scutecele copilului prietenei lui Valid si chiar se duce la cursurile despre maternitate. Daca la inceput este lipsit de noroc, acum se pare ca este de-a dreptul ghinionist. Titzi este neclintita in hotararea ei.
 
 

Neincrezator, Ibo incearca sa se axeze pe cariera lui, dar scenariul "Lethal First of the Yellow Avenger" nu reuseste sa-l convinga pe ignorantul producator. Cel putin unchiul Ahmet ii mai da o sansa. Ibo trebuie sa faca un al doilea spot pubilicitar, iar Ahmet ii lasa mai multa libertate de creatie. Datorita suferintei cauzate de pierderea prietenei, spotul este extrem de deprimant. Reclama este foarte aplaudata, dar din pacate iti taie pofta de kebab. Numai cativa oameni isi mai beau ceaiul la magazinul lui Ahmet.

Pentru a-si imbunatati situatia financiara, Ahmet ii ordona bucatarului sa faca faimoasa supa mai putin concentrata. Miscare care se dovedeste a nu fi chiar asa buna.
 
 
 

Tocmai de ziua lui Ahmet, Ibo, frustrat si decazut, cedeaza in fata lui Greek Kirianis (Adnan Maral), rivalul lui Ahmet. Acesta ii propune lui Ibo sa realizeze o reclama pentru el. El va fi ajutat de Stella (Tatjan Velimerov), o tanara foarte bineproportionata. In timp ce Ibo este ademenit de vicleanul rival al unchiului Ahmet, o samanta de neintelegere se dezvolta intre Titzi si Babi Mehmat. Ei ca si toti ceilalti raman fara cuvinte cand Ibo declara in gura mare pe strada ca el este genul de om care simte nevoia sa fie liber, este un om a carui chemare in viata este mai importanta decat aceea de a fi tata, ratand astfel orice sansa de a mai deveni simpatic.
 
 
 

Fara familie si fara iubita, Ibo traieste intr-o stare de auto compatimire. El trebuie sa gaseasca o cale de a iesi din aceasta letargie, iar cel care il va ajuta este chiar Bruce Lee.
 
 



 

Sa aveti pofta de cultura!

 

 

Comentarii