MUZICĂ – TEATRU – GASTRONOMIE

 
 
Seară specială dedicată MARIEI TĂNASE, supranumită “Pasărea Măiastră”
 
Cu Adriana Trandafir şi Romana Rista
 
 
 
 
 
 
 
 
Ce au in comun “Regina cântecului popular”, “Pasărea Măiastră a teatrului românesc” şi “Fata Care Găteşte Cu Flori”?
 
BUNUL GUST, CĂLĂTORIA ŞI HARUL unesc aceasta intalnire a artelor: TEATRU – MUZICĂ – GASTRONOMIE într-o seară de excepţie, dedicată celei care a fost supranumită “Edith Piaf a României”.
 
 
Miercuri, o zi obişnuită de la mijlocul săptămânii, se încununează cu un regal de cultură şi de artă culinară, un eveniment-concept brodat pe MARIA TĂNASE şi propus de Romana Rista, cunoscută ca Fata Care Găteşte Cu Flori.
 
Seara de Bucate cu Fata Care Găteşte Cu Flori este o întâmplare culturală în care comunicarea se face prin povestea pe care o creez, călătorie, bufet 12 bucate si vinuri nobile, muzică şi teatru, tradiţii reinterpretate şi modă.”spune Romana Rista.
 
 
 
 
 
 
 
 
SEARA DE BUCATE de MIERCURI, 18 DECEMBRIE, o are invitat special pe actriţa ADRIANA TRANDAFIR, supranumită magnifica Pasăre Măiastră a teatrului românesc, cea care o cinsteşte şi în această seară pe “Regina cântecului popular”, printr-un regal de teatru si muzică premiat în ţară şi peste hotare. Piesa de teatru “Pasărea măiastră, Maria Tănase” de George Sbârcea a devenit – din 1987 – cel mai longeviv one-woman show din istoria teatrului românesc:
 
“Au trecut 26 de ani de la premieră, iar viaţa EI trebuie spusă o dată şi-odată de la cap la coadă, în anul declarat MARIA TĂNASE, când se împlineşte centenarul de la venirea ei pe acest pământ.” spune Adriana Trandafir, preşedintele Fundaţiei Culturale Maria Tănase.
 
 
Călătoriile Mariei Tănase la New York, Paris si Istanbul sunt sursa de inspiraţie pentru meniul-concept centrat pe bucate româneşti creative asociate cu vinuri nobile Alira, din terroir-ul de la Aliman. *
 
"La Seara de Bucate Maria Tănase propun un regal de arome cosmopolite. Sarmalele, mititeii, mămăliguţa şi piftia vor fi redescoperite print-o interpretare inedită a reţetelor culese din cărţi străvechi de bucate româneşti. Desertul este conceput ca o călătorie la New York, Paris si Istanbul prin care vom savura eleganta si bunul gust din perioada interbelică", spune Romana Rista.
 
 
 
 
 
 
 

Gazde
Alin Gălăţescu, specialist în Fashion & Lifestyle-ul secolului XXI, este gazda Serii împreună cu Romana Rista.
 
 
Invitati
 
Jezebel, Alex Burcă- claviaturi, Dan Incrosnatu- percuţie: repertoriu Maria Tănase.
 
Artistul vizual Carmen Nistor surprinde floarea de busuioc într-o carte poştală vintage "Vedere din New York 1939", cu versuri scrise de mână din melodiile Mariei Tănase, un “souvenir” pentru fiecare participant la Seara De Bucate.

Alina Zară din 
Țara Făgăraşului propune o Colecţie "Tricoul Fain- Mândra Chic”- aplicaţii de pânze vechi şi versuri din cântecele Mariei Tănase.
 
Editura Eikon din Cluj lansează cartea "Maria cea fără de moarte", scrisă de impresarul de-o viaţă al artistei, Gaby Michailescu.
 
Albumul evenimentului** şi conceptul de design grafic sunt realizate de artistul vizual Luminiţa Popescu, cea care surprinde fiecare Seară de Bucate în fotografii de suflet.
 
Evenimentul are loc Miercuri, 18 decembrie 2013, începând cu orele 19:00, la Panoramic Ballroom, Hotel Marshal Garden 5*, Calea Dorobanţilor nr. 50 B.
Accesul se face pe bază de rezervări la: 0721-984.782 si 0756-833.854, e-mail: debucate@gmail.com; office@marshalgarden.ro.

* Detalii Signature Menu Fata Care Găteşte Cu Flori- în fişier ataşat: 2_Signature Menu_Maria Tănase
** photo credit: Luminiţa Popescu
 
 
 
 
Vă aşteptăm cu drag!
Fata Care Găteşte Cu Flori şi invitaţii ei
 
 
Contact: presă | parteneriate | rezervări
Romana Rista | 0721-984.782 | debucate@gmail.com
 
 
 
 
Sa aveti pofta de cultura!
 
 

Comentarii