Pentru aluat:
Într-un
castron mare, se amesteca 6 cani de faina, o lingurita jumate de sare, jumatate
de lingurita de zahar, jumatate de cana de unt si un sfert de cana de ulei si
amestecati pana se tranforma compozita in bucatele mici ca niste fulgi de ovăz.
Se adauga 2 ouă şi 2/3 cana de apa rece si se framinta. Se face o bila, se
inveleste in folie si se pune pentru 2 ore in frigider sau o oră în congelator.
Pentru umplutura avem nevoie de: 1/2 lingurita sare, 1/8 lingurita de
piper, coniac, 2 linguri de vin de porto si 4 cani de carne tocată de porc
şi vita.
Se caleste 1/2 cana de ceapa tocata
fin in 2 linguri de unt, timp de 8-10
minute, pana cand devine moale. Apoi se pune ceapa într-un castron.
In ceeasi
tigaie se toarnă 1/2 cana de vin de Porto, Madeira sau 2 linguri de brandy şi
se fierbe până când lichidul se reduce la jumătate. Se toarnă peste ceapa
calita din castron.
Se adauga doua cani de carne de vită şi porc şi o jumatate
de cana de slanina tocata, 2 oua, 1/2 linguriţă de sare, un vârf de cuţit de
piper, 1/2 lingurita de cimbru, un vârf de cuţit de ienibahar macinat, un căţel
de usturoi (opţional), 2 trufe conservate şi sucul din ele (opţional). Se
amestecă cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza si se pune la frigider.
Apoi, începe, probabil, cel mai dificil lucru din această reţetă, eu nu
ma bag sa va explic va las cu acest filmulet.
Dupa ce ati spart calculatorul si ati injurat cum nu vreau sa stiu, aşezaţi
raţa pe o placă, puneti umplutura în centru si incercati cu un ac si o ata sa refaceti rata, va veti
simti putin in piele doctorului Frankenstein.
Apoi incingeti niste ulei intr-o tigaie. Prajiti raţa pe
toate partile. Scoateti aluatul din frigider si inveliti rata. Puteti sa o
decorati cu frunzulite din aluat si nu uitati sa faceti o gaurica in aluat pe
unde sa iasa aburul. Puteti sa-i faceti si o palnie din folie de aluminiu.
Incingeti
cuptorul la 200 - 250 de grade si timp de 2 ore, tu impreuna cu invitatii tai, ati
putea viziona filmul in care Meryl Streep este Julia Child iar Amy Adams este
scriitoarea Julie Powell, în comedia Norei Ephron, Julie & Julia.
Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al
americanilor. Dar în 1948, Julia Child nu era decât o americană obişnuită care
trăia în Franţa. Ajunsese la Paris datorită slujbei soţului ei, iar ea, din
cauza firii ei neobosite, dorea să-şi găsească o ocupaţie. La Paris, Julia
Child a studiat la celebra şcoală de bucătari Le Cordon Bleu şi apoi a fost
eleva lui Max Bugnard şi a altor maeştri bucătari celebri.
S-a înscris în
clubul Cercle des Gourmettes, unde a cunoscut-o pe Simone Beck, care scria o
carte de bucate franţuzeşti pentru americani, împreună cu Louisette Bertholle.
Beck i-a propus lui Child să lucreze cu ele, pentru a face acest volum mai
incitant pentru americani. În 1951, Child, Beck şi Bertholle au început să
predea cursuri femeilor americane, iar acestea se desfăşurau în bucătăria
Juliei Child din Paris. Şcoala se numea L'école des trois gourmandes (Şcoala
celor trei gurmande). În următoarea decadă, Childs s-a mutat prin Europa, apoi
la Cambridge, Massachusetts, timp în care cele trei testau reţete.
Prima lor carte, "Mastering the Art of French Cooking", a fost publicată în 1961, de Alfred A. Knopf, şi a fost un bestseller. În urma acestui succes, Child a început să scrie articole de gen în reviste şi avea o pagină regulată în The Boston Globe.
Prima lor carte, "Mastering the Art of French Cooking", a fost publicată în 1961, de Alfred A. Knopf, şi a fost un bestseller. În urma acestui succes, Child a început să scrie articole de gen în reviste şi avea o pagină regulată în The Boston Globe.
A publicat peste 20 de titluri, sub semnătura ei
sau în colaborare cu alţii şi multe dintre acestea aveau legătură cu emisiunile
sale de televiziune. Ultima sa carte a fost autobiografică - "My Life in
France" - şi a fost publicată postum în 2006 şi scrisă împreună cu nepotul
său Alex Prud'homme.
În 1963, Child a debutat 'n televiziune cu "The
French Chef" şi a avut un succes imediat. Emisiunea a fost difuzată 10 ani
şi a fost recompensată cu premii Peabody şi 8 premii Emmy. Deşi nu era prima
emisiune de acest gen, era cea mai vizionată, pentru că Child era foarte şarmantă.
După cincizeci de ani, Julie Powell se află într-un impas. Pentru că se apropie
de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce
prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să urmeze un plan care
să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate
cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of
French Cooking – şi să scrie pe blog
despre experienţele ei culinare.
Regizoarea, scenarista şi producătoarea Nora
Ephron combină cu iscusinţă cele două poveşti adevărate într-o comedie care
demonstrează că atunci când foloseşti proporţiile potrivite de pasiune, obsesie
şi unt, poţi să-ţi schimbi viaţa şi să-ţi împlineşti VISUL.
Sa aveti pofta de cultura!
Comentarii
Trimiteți un comentariu